dinsdag 31 januari 2012

Tarzan Banner Basisschool de Klokbeker


Voor Basisschool de Klokbeker heb ik vorige week bovenstaande banner gemaakt. Deze zal op vlaggen gedrukt gaan worden die op hun groene schoolplein komen te staan. Het thema is, zoals u misschien al vermoede, Tarzan!

donderdag 26 januari 2012

Guardian - Sir Godfried deel 2


Deze week staat het tweede deel van Guardian - Sir Godfried in de Eppo. Hierboven zie je een compilatie van mijn favoriete plaatjes uit pagina 7 t/m 10.

zaterdag 21 januari 2012

Cover Guardian Eppo 2



Hierboven zie je het eindresultaat van de cover!

Cover Guardian Eppo






De cover van Eppo 2 van dit jaar zal zal worden opgesierd met een door mij geschilderde illustratie. Toen ik gevraagd werd de cover voor deze Eppo te maken, heb ik onmiddellijk de kans gegrepen om in plaats van een tekening in lijn een geschilderde plaat te maken. Naast het striptekenen is schilderen een grote passie van mij. Sterker nog, als het niet veel te tijdrovend was zou ik Guardian graag helemaal schilderen. De pose die ik heb gebruikt had ik al vrij snel gevonden, het is een uitsnede van de scene onderaan pagina 7 van het verhaal Guardian - Sir Godfried. Na wat schetsjes stond de potlood schets vrij rap op papier. Nadat de Eppo redactie deze schets had goedgekeurd heb ik hem 2 maal vergroot en op canvas overgetrokken, waarna het echte werk kon beginnen. Mijn werkwijze bij schilderijen is als volgt: Eerst schilder ik het hele canvas in een basis kleur, bij deze cover dus het oranje van de achtergrond. Voordeel hiervan is dat deze basiskleur dan ook op de stukken waar je het overschilderd her en der doordrukt. Daardoor worden achtergrond en figuren naar mijn mening meer een geheel. Daarna werk ik eerst de achtergrond uit en vervolgens werk ik langzaam naar voren toe. Daarna scan ik het schilderij in delen in met mijn A4 scannertje, waarna ik het in de computer weer aan elkaar plak. Daarna wat foutjes wegwerken en schaduwen accentueren in photoshop en mijn eerste cover voor de Eppo is een feit! Nog een leuk weetje: Het echte schilderij is in spiegelbeeld gemaakt, foutje bij het overtrekken van de schets!

Hierboven zie je de verschillende fases van de cover. Excuses voor de abominabele kwaliteit van de foto's...

donderdag 19 januari 2012

Taptoe 6






Taptoe 6 is uit! In dit nummer reist het Taptoe Team af naar het koude Ijsland. Hier beleven ze spannende avonturen waarin een lekke band, Elfen, een Papagaaiduiker en twee ondeugende kabouters een grote rol spelen! Gaat dat zien!

vrijdag 13 januari 2012

Guardian in de Eppo


Deze week is het eerste deel van het eerste verhaal van Guardian in de Eppo verschenen. Over 2 weken zal het overige gedeelte van Sir Godfried geplaatst gaan worden. Hierboven een compilatie van mijn favoriete plaatjes van de eerste 6 pagina's. Voor meer info over de Eppo, ga naar: www.eppostripblad.nl Of ren naar de kiosk en schaf er één aan! Doen!

maandag 9 januari 2012

Schetsen lesboeken Delubas


Voor uitgeverij Delubas ben ik momenteel druk bezig met het illustreren van een aantal lesboekjes. hierboven zie je een selectie van schetsen.

woensdag 4 januari 2012

Guardian - Miss Banning pagina 1 & 2



Om het nieuwe jaar goed te beginnen, de eerste 2 uitgewerkte pagina's van het tweede Guardian verhaal! Wordt vervolgd!